להמשיך את השיחה: הזמנה לחינוך הומניסטי
ספר חדש!
הוצאת מכון מופ"ת, 2020
תקציר:
הספר להמשיך את השיחה מבקש להשיב רוח חדשה במפרשיו של החינוך ההומניסטי ולהציג בתוך כך תפיסה מובחנת ומצומצמת שלו כחינוך המוגדר באמצעות מטרה פדגוגית ראשית וכלי פדגוגי עיקרי: מטרתו של החינוך ההומניסטי היא עילוי האדם: פיתוח אישיותם של החניכים והחניכות וסיוע להם בהפיכתם לאנשים בוגרים, אחראים, אוטונומיים ועשירים ברוחם. הכלי הפדגוגי העיקרי שלו הוא ההפגשה: הפגשתם של החניכים עם יצירות טובות, עתיקות וחדשות מתחומי הספרות, השירה ומדעי הרוח. אנשי החינוך ההומניסטי הם האחראים לחולל פגישה דיאלוגית, יוצרת, מתפתחת ומפתחת בין החניכים לבין היצירה.
הקיבוץ כאוטופיה
הוצאה: מודן
שנה: 2012
תקציר: הספר "הקיבוץ כאוטופיה" מבוסס על סדרת הרצאות באוניברסיטה המשודרת. בספר נבחן, מזויות שונות, הקשר שבין תופעת הקיבוץ לבין המושג "אוטופיה". האם היה הקיבוץ אוטופיה, ואם כן – באיזה מובן? התשובה, כצפוי, מורכבת…
עמוד הספר באתר ההוצאה או באפליקציית עברית
תוכן עניינים
פרק ראשון מתוך הספר – שומקום או מהי אוטופיה?
רוסו: הקדמה כמלכודת
הוצאה: מאגנס
שנה: 2010
תקציר: ספר זה מוקדש להגותו של אחד הפילוסופים המרתקים ביותר במאה השמונה-עשרה: ז'אן-ז'אק רוסו. בספר מוצגת קריאה פרשנית של רוסו, המשלבת באופן דיאלקטי בין היסודות המנוגדים לכאורה של הגותו.
עמוד הספר באתר ההוצאה
תוכן עניינים
הסוציאליזם בין פוליטיקה לאוטופיה
הוצאה: דביר
שנה: 2009
תקציר: בספר זה נבחנות שתי דרכים עקרוניות בסוציאליזם המודרני: הדרך הפוליטית וזו האוטופיסטית-קומונלית. הספר מנתח את הדרכים המנוגדות, חושף את חולשותיהן העקרוניות ומתווה כיוון לתחיית הסוציאליזם באמצעות סינתזה מחודשת בין פוליטיקה לאוטופיה.